Meny

16 apr 2020

Olly & Sylvestro

Hej alla kompisar!

Nu har vi bott i sex månader i vårt nya hem och vi mår toppenbra här. Det har gått ganska lätt att få ordning på våra människor, nu vet de hur vi vill ha det och vad vi gillar. De får klappa oss när vi har lust med det men vi låter dem inte bli alltför keliga ännu. Vi lägger oss i allting så att saker går rätt till; toabesök, dusch, matlagning och bäddning måste övervakas så att de stackars människorna inte gör fel. 


En viktig sak är att kvalitetstesta alla blommor, det är ju självklart att de måste hålla för ett stadigt bett eller två. Igår planterades det penséer på balkongen och vid vår kontroll (se bild) var det helt uppenbart dålig kvalité på dem...Rulla ihop mattor är en annan specialitet vi har, viktigt att det utförs på natten så att morgontrötta människor får möjlighet att öva koordination, balans och fotarbete när de kommer hasade. Ju fler mattrullar desto bättre effekt. 


Vi är glada, påhittiga och roliga killar och tycker att det är självklart att våra människor är tacksamma för att det är just vi två som förgyller deras tillvaro - hur levde de ens sina konstiga tvåbenta liv innan vi tog hand om dem? De kallar oss för Ozzy (fd Olly) och Sputnik (fd Sylvestro) nu, vi lyssnar när vi har lust. Det finns ju faktiskt bara ett enda ord värt att bry sig om - mat. 🐱

Ingrid 16:54, 21 april 2020

Vad glad jag blir att se att killarna trivs så bra, med er och med varandra!

Åsa Arroy 19:38, 22 april 2020

De är verkligen härliga killar! Väldigt olika personligheter, med olika rädslor och livserfarenheter. Sputnik (Sylvestro) var rädd för närhet i allmänhet och händer i synnerhet, Ozzy (Olly) var rädd för ljud och häftiga rörelser. De första månaderna anammade och förstärkte de varandras rädslor men nu har de allt mer slappnat av och blivit trygga. Det är fortfarande läskigt när det kommer gäster, folk som låter i trapphuset eller på sina balkonger och när posten dimper ner men jag är säker på att det klingar av snart.
I början hade de några dagar när de slogs, Ozzy tyckte att Sputnik var jobbig och efterhängsen men det lade sig snabbtt, nu är de bästa vänner och Sputnik låter Ozzy vara i fred när han vill det. När de sovit i olika rum ropar den som vaknar först på den andre, de går oftast och hämtar varandra och går sedan ut i köket svans i svans :)

Sputniks magproblem försvann direkt och hans hetsätande är borta, oftast gör han som Ozzy, dvs äter lite i taget.
Sputnik älskar att vara på balkongen, han kan roa sig i flera timmar med att "pyssla om" blommorna, jaga insekter och spana på fåglar, ekorrar, rådjur och annat. Sola magen på balkongsoffan är också härligt. Ozzy gillar också balkongen men är inte lika road av uteliv som sin kompis, han har väl fått nog av det sedan hemlösheten.

Vi är så glada att just de här två filurerna flyttat hem till oss, de är mycket älskade <3

Tack till alla er på katthemmet för våra fina killar och för allt ni gör för så många katter som behöver hjälp.

Varma vårhälsningar från oss!

    Skriv en kommentar



Olly-Sylvestro apr 20-2 Olly-Sylvestro apr 20-3 Olly-Sylvestro apr 20-4 Olly-Sylvestro apr 20

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen