Meny

28 jun 2020

Bernita

Här kommer en liten hälsning från Bernita som har varit hos mig i snart 4 veckor.
Det har verkligen gått över förväntan. Bernita älskade min andra katt Pricken från första sekund när hon såg honom. Hon vill alltid vara där han är. Helst bredvid honom i samma bädd. Om han går någonstans vill hon gå bredvid och hålla sig tätt mot honom och nästan korsa hans väg. Om han vässar klorna kryper hon in mellan hans mage och klösträdet. Pricken är inte riktigt säker på vad Bernitas intentioner är så det har blivit en del fräs från hans sida. Men hon tar det hela med ro och backar några centimeter, lägger sig på rygg, rullar runt och visar vilken fin mage hon har och vilken ofarlig tjej hon är. Hon är ett socialt geni!

Hon älskar verkligen att busa och leka. Om man distraherar henne med lek kan man samtidigt få klappa, klia och borsta henne. Då njuter hon verkligen, men när hon lägger sig ner och börjar rulla runt så upptäcker hon att det är en hand som rör vid henne och då hoppar hon två meter upp i luften.
Hon har även börjat ta godsaker från min hand. Jag har provat med skinka och frystorkad fisk. Men när hon får gräs efter min morgonpromenad blir hon lyrisk. Då glömmer hon att vara rädd. Hon äter gräs ur min ena hand medan jag kliar henne runt öronen, hakan och halsen med den andra handen.
Eftersom hon vill vara där min andra katt Pricken är så har jag ibland vaknat upp av att hon sover i min säng. Jag vet inte om det är jag eller Bernita som blir mest förvånade när vi upptäcker varandra.

Vi vill även skicka en hälsning till Bernitas gamla kompisar på skyggisavdelningen och till er på Katthemmet för att ni gör ett sånt bra jobb!

Suzanne, volontär 13:08, 29 juni 2020

Vilken härlig uppdatering. Det stämmer, Bernita är ett socialt geni när det kommer till andra katter. Nu verkar det som att hon börjar visa att hon i alla fall har viss begåvning när det gäller att vara social med sin alldeles egen människa :-) Hon var väldigt nyfiken på oss volontärer, men nu verkar hon ha förstått hur mysigt det är med närkontakt. Hoppas ni så småningom kommer bli mindre förvånade när ni vaknar tillsammans <3

Ingrid (volontär) 12:53, 2 juli 2020

Heja Bernita, vilken duktig tjej! Att hon gillar andra katter såg vi ju redan på Katthemmet, men hurra att det går så bra med nya kompisen! Hon verkar verkligen stortrivas!

    Skriv en kommentar



Bernita jun 20

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen