Meny

4 jun 2020

Mozzarella

Hej!

Nu har vi haft Mozzarella här hemma i lite drygt en vecka och jag (matte) tänker berätta lite hur det går.

Den första dagen var hon ganska kavat och gick runt och tittade och nosade. Hon till och med hoppade upp i soffan när jag satt där.

Men senare kom eftertankens kranka blekhet och hon la sig under soffan. Där parkerade hon sig mer eller mindre. Vi sköt in mat under soffan, men hon ville inte äta. Jag kokade torsk och försökte med räkor och olika sorters kattmat, men nej.

När vi kikade under soffan eller sköt in mat så fräste hon.

På kvällen dag två så åt hon (stort jubel här) och låg inte längre hela tiden under soffan.

Dag tre så satt vi på övervåningen och hörde henne jama, hon ville upp till oss. Vi försökte locka upp henne, men hon tordes inte gå upp (trots att hon tidigare redan första dagen hade utforskat övervåningen).

Vi bestämde oss för att hon måste bekämpa sina demoner själv och ta mod till sig. Och helt plötsligt var hon uppe hos oss. Det var ett stort framsteg!

Dag fyra så hoppade hon upp i mitt knä – och spann (se bild – jag tordes knappt röra mig). Och sedan låg hon i min säng på natten.

Hon gör stora framsteg varje dag. Hon ligger inte längre alls under soffan. Mozzarella är väldigt ”mammig”, hon vill vara med mig hela tiden. Och helst sitta i mitt knä och spinna. Hon sover i min säng varje natt. Och när jag går ut så sitter hon och tittar i fönstret och skriker.

Det var härligt och hedrande när hon för första gången hoppade upp i mitt knä när jag satt i soffan, hon mjölktrampade, spann och strök sitt huvud mot mitt ansikte – och slickade mig på näsan.

Hon har fortfarande en del problem. Hon tycker att husse är lite läskig, men har suttit i hans knä korta stunder. Jag kan klappa henne lite, men det får ske med försiktighet. Husse kan inte klappa än. Men hon stryker sig mot husse.

Vi tror att någon har varit dum mot henne, för hon verkar ha ett problem med händer, de verkar inte vara pålitliga anser hon. Och så reagerar hon väldigt mycket när vi rör oss runt henne i köket. 

När man är i köket och lagar mat så rör man sig ju hela tiden mellan spis och bänkar, och hon är hela tiden runt benen på oss. Men helt plötsligt så kan hon börja jama och reagera lite oroligt.

Vi har inte låtit henne gå ut än, eftersom vi vill att hon ska känna sig helt hemma och säker först.

Just nu så låter vi allt gå i Mozzarellas takt och försöker att ge henne så mycket trygghet vi kan. Hon är en fantastiskt gosig och sällskaplig katt, och vi ser fram emot att hon ska känna full trygghet och tillit och att hon ska kunna gå ut och utforska omgivningen.

 

Hälsningar från Mozzarellas familj

Ingrid (volontär) 06:45, 6 juni 2020

Vad fint att ni låter Mozzarella ta den tid hon behöver för att känna sig helt trygg. Det låter som att allt går jättebra!. ❤

Suzanne, volontär 13:30, 6 juni 2020

Vad roligt att höra. Jag ska skicka länken till de anhöriga till Mozzans avlidna matte. Din berättelse kommer att glädja dem i sorgen.

Mozzan var högt älskad av sin matte och väldigt mycket av en enpersons katt har jag fått berättat. Hon strök sig gärna mot besökares ben, men tillät inga klappar, så det låter som hon fortsatt med det även hos er. Husse får nog visa att han förtjänar hennes kärlek, misstänker jag.

Lycka till i din nya familj, Mozzan! Jag tror du har fått det allra bästa och snart kommer du känna dig hemma på riktigt. Att du är högt älskad råder ingen tvekan om <3

Ingmarie, volontär 23:06, 15 juni 2020

Vilken fin beskrivning av ert nya liv tillsammans och att kissen får den tid hon behöver!

    Skriv en kommentarMozzarella jun 20 Mozzarella jun 20-2

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen