Meny

2 jan 2021

Lionel & Yma

Hej, alla ni hjältar och hjältinnor på Stockholms katthem! Här kommer en solkattshälsning från Zappa och Ziggy (fd Yma och Lionel).

 

Pälsklingarna lever om och frodas och har sina egna, väldigt skilda, och ljuvliga små personligheter.

 

Zappa är fortfarande Husses Prinsessa. Hon är en liten tjej som vet vad hon vill och kräver att invanda rutiner efterlevs. 😊 När Husse kommer hem på dagarna så kräver hon att han lägger sig ner i sängen eller soffan och drar upp ett täcke eller filt på magen. Där klättrar hon sedan upp och har en rejäl gosstund med Husse, för att sedan helst somna mellan Husses fötter. Det har hänt att Husse har annat att göra när han kommer hem och då går hon runt i en ring och skäller (fast med jamningar) så högt och intensivt att man tror hon ska explodera. 😊 Hon kan verkligen det här med utskällningar när hon inte får som hon vill och det är hur sött som helst. <3

Zappa är även vår lilla tjockis, vilket är svårt att förstå eftersom dom båda vägrar att äta någonting annat än deras tråkiga torrfoder. Så lilla Fröken är satt på diet här hemma. Men det gå väääligt lååångsamt nedåt. 😊


Ziggy är Mattes Prins. Han är en riktig liten kel-korv och ska ha sitt morgongos och lunchgos annars blir det högljudda pip. Matte har jobbat hemifrån i Corona-karantän och då har nya rutiner skapats. Ziggy vet exakt när det är dags för lunch och att han då får lite extra med mat i sovrummet, eftersom han kommer att bli supermager annars nu när Zappa går på diet. Så vid lunchtid så får man sig ordentliga buffar och sång i falsett. 😊
Ziggy är även familjens bästa tröstare och healare. När Matte var lite sjuk i våras, så hade hon Ziggy som kom och låg sked mest hela tiden. Han kan verkligen konsten att mysa när man som mest behöver det. <3

Vi har haft katter i många år, men vi upphör aldrig att förvånas över hur kissarna hela tiden utvecklas. Det som gällde för en månad sedan, kan vara helt borta en månad senare. Men det är ju även det som är charmen med att vara kattägare. 😊


Varje år när vi åker på semester så har vi och kissarna en inneboende kattvakt som tar hand om dom på bästa sätt. Dom har varit ganska blyga när det kommer till 2-benta som dom inte känner så väl. Men även på den punkten börjar dom utvecklas.

Vi vill, med denna hälsning, tacka Er för Ert fantastiska arbete och önska Er alla ett Gott Slut på detta, något udda, år och ett Gott Nytt År!

Med vänlig hälsning

//Zappa & Ziggy och Nicole & Anders

Outi Bergström 13:53, 6 januari 2021

Katter tycks ha en förkärlek för datorer och skrivbordsarbete!

God fortsättning & hälsningar
Outi

    Skriv en kommentarYma-Lionel jan 21-3 Yma-Lionel jan 21-2 Yma-Lionel jan 21-4 Yma-Lionel jan 21

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen