Meny

2 jan 2021

Violetta & Dora (hem nr 2)

Hej Katthemmet!

God fortsättning från Dora (numera Doris) och Violetta (numera Selma). Damerna har bott hos oss i precis över ett halvår nu och de är helt andra katter än när de kom.


Första veckorna spenderade Selma under soffan, för att sedan flytta ut under soffbordet ett par veckor. Numera har hon byggt sovplatser i hela lägenheten och den senaste månaden har hon börjat göra leksaker av allt, kanske triggat av julpyntet... Vi får fortfarande inte klappa men vi har långa diskussioner om ditt och datt och hon är gärna i närheten om än utom räckhåll. Selma är ett komiskt geni både via timingen på hennes kommentarer och var och hur hon dyker upp på ställen hon lagt sig. Via godismetoden jobbar vi vidare på socialiseringen i hennes takt.

Doris är en riktig pratkvarn. Hon är högljudd, busig, fnattig och envis och hon är nog den snällaste katten vi träffat någonsin. Vår guldtiger håller ordning på mat- sov- och gosklockan åt alla oss andra. Doris har alltmer börjat komma upp i sängen och även om hon inte är knäkatt än tror vi att hon kommer dit så småningom. Gosstunderna blir fler och längre hela tiden. Det bästa hon vet är dock fortfarande Selma 😻❤️


Gott nytt år från Doris och Selma (och Sussie och Tobias)!

Ingrid (akutmatte x 2) 21:05, 2 januari 2021

Jag blir så innerligt glad att tjejerna, särskilt Violetta/Selma äntligen har hittat hem. För sju år sen bodde hon hos mig för första gången (andra gången för ett år sedan), och hon var så otroligt skygg då. Jag kan knappt fatta att det är samma katt som ligger avslappnad under julgranen nu. Tänk att hon nu har både sin bästis Doris och en egen familj, det kunde inte ha slutat lyckligare. Tack, tack, tack! ❤

Outi 00:50, 3 januari 2021

Gott Nytt År!

Jo, jag blev nyfiken på matskålarna. Fyller de någon speciell funktion?

Hälsningar, Outi

Tobias 09:51, 3 januari 2021

Hej Outi! Ja, bågen läser av kattens chip och luckan över maten öppnar sig bara för ”rätt” katt. Vi skaffade dom för att kunna hålla koll på hur katterna äter, vilket var svårt innan då dom åt ur varandras skålar. Dessutom är det ju bra om någon av dom i framtiden behöver specialfoder. Gott nytt år!

    Skriv en kommentarVioletta-Dora jan 21-3 Violetta-Dora jan 21-2 Violetta-Dora jan 21-4 Violetta-Dora jan 21

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen