Meny

14 dec 2021

Mister & Master julhälsar

Hej! Här kommer en ny hälsning från Floke och Valdis (f.d Mister & Master)!


Nu har de bott hos mig i 1 år och dom har anpassat sig så bra. När jag reflekterar tillbaka på året är framstegen de gjort helt otroliga! Det tog mycket tid och träning (och tålamod) för att vänja dom vid människor, att lyftas, bli klappade och hanteras. I börjar var de extremt osäkra och rädda för allt och alla. Men sakta och med en massa övning så är de idag helt anpassade till ett liv i familj. Tack och lov är nu småbarns perioden över där de brukar väcka matte varje natt för att få kel och mys. Nu sover de hela nätter vilket jag som matte är väldigt glad över.

Valdis (ljusgråa randig) som nu blivit min mjuka och försiktiga men nyfikna och utforskande kille tycker att det bästa som finns är att sitta på balkongen och sola, han gillar inte vintern och det kalla… han älskar att ge pussar i ansiktet och är väldigt kärleksfull. Favorit leksakerna är en olika mjuka tygdjur som han gärna bör runt på i munnen.


Floke (mörkgrå/silvrig)är den avvaktande men impulsiva och killen som tar det han vill ha och som är en väldans pratkvarn älskar att mysa och sover helst på rygg bredvid matte i sängen och där favoriten är att bli kliad på magen. Av hans leksaker är det bästa en ballong att leka med eller en boll. Att putta de fram och tillbaka så det rullar runt och studsar. Just nu har han kommit in i en tonårsperiod där det bästa som finns är att få en kartong och tugga sönder och sova i.


Jag tror inte jag förstod exakt hur mycket tålamod och övning det skulle krävas när jag adopterade två vilda/skygga katter. Min tidigare erfarenhet av katt kommer från katter som fötts i hem och redan är vana vid människor. Men idag är jag otrolig tacksam för att jag adopterade mina två pojkar då belöningen och det bandet vi byggde upp inte går att jämföra med något annat jag upplevt! De är mina två pojkar och vi tre tillsammans lever  de bästa livet. Skickar med några bilder på de 2 stora pojkarna!


Massa kramar från Elin, Floke och Valdis

Suzanne, volontär 13:08, 17 januari 2022

Gott Nytt 2022 till hela familjen!
Så fina bilder ni skickat - och vilken fin berättelse om framstegen :-)

    Skriv en kommentarMister-Master dec 21-3 Mister-Master dec 21-2 Mister-Master dec 21 Mister-Master dec 21-4

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen