Meny

28 apr 2021

Mozzarella - uppdatering

Nu har Mozzarella varit hos oss i snart ett år.


Det har hänt stora saker de senaste veckorna när det gäller Mozzarellas förhållande till husse. Hon har blivit en riktig husse-katt! Hon hoppar upp i hans knä och spinner flera gånger om dagen, och igår så sov hon till och med i hans knä när han satt framför datorn!

 

Precis i början när hon var här så köpte vi en liten, mjuk kattbädd som är jättemysig eftersom den är som en liten inbäddad koja. Men hon var inte intresserad av att använda den. Istället använde jag den som fotvärmare hela vintern när jag satt vid datorn. Det tog åtta månader innan hon ville prova den. Men nu ligger hon i den varje dag. Se bild. Och jag får väl använda något annat att värma mina fötter med nästa vinter.

 

Den senaste tiden har jag vant henne med att gå in i transportburen och att åka bil. Det var nödvändigt eftersom hon skulle åka till veterinären för att vaccineras. Och när det var dags för vaccination så var det inga problem att få in henne i buren, men hon jamar fortfarande en del när hon sitter i bilen. Det gick finfint hos veterinären, som till och med fick titta på hennes tänder.


Det jag gör nu är att jag lär henne att gå in i buren på kommandot ”Gå in i buren”, och försöker vänja henne mer vid bilåkande. I början av träningen så startade jag bara bilen, sedan var det ett varv runt gårdsplanen, sedan en tur runt kvarteret osv. Målet är att hon ska gå in i buren på kommando och sedan kunna koppla av i buren under en biltur. Hon är smart och läraktig (och väldigt förtjust i kattgodis) så det kommer nog inte att bli några problem.

 

Vi skulle väldigt gärna vilja ge Mozzarella något annat än kattmat, men vad vi än har försökt med så är det nobben. Räkor, kokt torsk, rått kött – allt ratas. Det är bara kattmat som är gångbart. Men vi fortsätter att försöka.

 

Mozzi är enormt skötsam. Hon är 100% säker på lådan. Hon har aldrig förstört någonting, inte ens av misstag. Och liksom alla andra katter jag har haft så klöser hon inte på något annat än sin klöspelare. I början så försökte hon klösa lite på mattor, fåtöljer och soffan. Men efter några tillsägelser och förevisning av klöspelaren så löste det sig. Hon klöser många gånger om dagen på klöspelaren, och när hon gör det så tittar hon upp på oss på ett jättegulligt sätt och vill ha beröm. Och hon får alltid beröm när hon klöser på pelaren. Ofta tror jag att hon inte ens är intresserad av själva klösandet, hon vill bara ha uppmärksamhet och beröm. Och det får hon ju också.

 

Nu i vinter så har vi bjudits på konsert på morgnarna. Den första konserten har börjat vid 5.30-6.00 och sedan har det kommit en andra konsert vid 8-tiden. Och jag lovar att man vaknar! Nu har det ju blivit vår och varmare, och Mozzarella är ute mycket mer, så nu har hon varit litet tröttare både på kvällarna och morgnarna. Så nu bjuds vi på konsert mer sällan. Vi får alltså en del sovmorgnar. Tack för det!

 

Vi är så enormt glada och tacksamma för att det var någon som brydde sig så mycket om Mozzarella att hon fick komma till katthemmet. Tack! Vi är också enormt glada över akutmattes insatser, och tycker att hon är en berömvärd person som gör så många insatser för katter.


Och vi är överlyckliga över att vi fick ta hand om denna underbara katt som vi bara älskar!

 

Hälsningar från Mozzarellas familj

Suzanne, volontär 10:39, 29 april 2021

Vilket fantastiskt liv ni ger Mozzi. Jag ska tipsa hennes avlidna mattes väninna, som är den som hjälpte henne att via Katthemmet, om den här uppdateringen.<3

Helene Kindblom 17:00, 4 maj 2021

Vilket fantastiskt hem Mozzarellan fick med hos dessa underbara männsikor och så härligt att få många uppdateringar av hennes "föräldrar" och att få följa hennes resa från en otrygg katt hos mig tll att blivit så tillgiven och trygg .

Karin Sten Toledo 12:58, 13 september 2021

Hej!

Det är en sådan glädje att läsa om hur bra Mozzan fick det och vilket fint och kärleksfullt liv hon kunde få hos er.

Jag är syster till Mozzans tidigare matte.
Jag var med den dagen som vi hämtade Mozzan som liten kattunge, i en barnfamilj utanför Stockholm som även hade en hund.
Visste ni att Mozzans mamma var en siames? Det förklarar hennes pratsamhet med alla olika läten och även att hon kan vara ganska högljudd. Och så är hon ju väldigt smart!
Jag har läst alla era inlägg och känner igen många av hennes personlighetsdrag och sådant hon gjorde. Som att leka apport när en leksak slängdes iväg, rusa upp i ett träd supersnabbt när vi var ute i den lilla trädgården, dricka vatten från min systers glas.
Hon var min systers älskling och hon älskade henne tillbaka. Gäster som kom på besök var hon inte alls förtjust i, men jag var rätt accepterad, utom att hon ibland tog fel på mig och min syster för vi var väldigt lika, och då kände hon sig lurad och jag kunde få ett förebrående jam.
Min syster kunde heller aldrig få henne att äta något annat än kattmat. Det enda jag minns att hon ibland fick var en liten klick smör som hon då kunde slicka i sig.

På slutet när min syster blev riktigt dålig och blev sängliggande var Mozzan alltid i närheten. En lite konstig sak var att när min syster ibland gick upp blev Mozzan väldigt orolig och gick efter henne och nafsade henne i benen och jamade, hon blev inte lugn förrän min syster var tillbaka i soffan igen. Då la hon sig tillrätta och spann och spann.Det var som om hon ville ta hand om henne.

Jag vill att ni ska veta att hon var så älskad och omhuldad av min syster och att hon hade ett bra liv där. Hennes misstänksamhet och rädsla för händer trodde ju min syster kunde komma från ett ex som var med i bilden när Mozzan var kattunge, men ingen vet säkert.

Återigen, jag är så tacksam för hur alla berörda har gjort så mycket, min systers närmaste vän, katthemmet, fostermatte, och framförallt Mozzans nya familj.

Hälsningar från Mozzans tidigare moster

Anne Rosensvärd 22:13, 16 juli 2023

Tyvärr har jag väldigt tråkiga nyheter. I april så upptäckte jag ett par knölar under magen på Mozzarella. Vi fick en tid snabbt hos veterinär och vi fick tid för operation. När de hade rakat henne så upptäckte de en mängd knölar som inte hade känts eller synts och då bestämde sig veterinären för att endast operera bort en enda och skicka den för analys. Tyvärr visade sig då att hon har fått den mest aggressiva varianten av juvertumör och veterinären avrådde från operation. Detta på grund av att operationen skulle vara lönlös och plågsam eftersom att tumören är så aggresiv att hennes sista tid endast skulle vara en plåga och inte kunna bota henne. Just nu har vi ställt in resor och ägnar oss endast åt att göra hennes sista tid så bra som möjligt. Tyvärr verkar det som att tumörerna växer oanat fort. Veterinären gav henne 8-12 månader, men med den hastigheten som tumörerna växer tror vi inte att hon klarar sommaren. Vi är helt förkrossade och så oerhört ledsna. Just nu sover hon gärna i husses knä på kvällen och i husses säng på natten och är jättekompis med husse. Men annars är det matte som gäller, hon vill gärna hålla koll på var exakt matte befinner sig. Just nu verkar hon må ganska bra, men vi är oroade. Vi älskar henne så mycket!

    Skriv en kommentar



Mozzarella apr 21

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen