Meny

30 maj 2021

Skisse

Nu är det tre veckor sedan Skisse, numera känd som Nemo, flyttade hem hos oss. Han har verkligen blommat ut och blivit ett riktigt litet busfrö som inte kan få nog av att jaga snören, fjädrar och små tygmöss. Förra veckan började vi introducera resten av lägenheten vilket var lite läskigt i början men med en del godis, klappar och uppmuntrande ord vågade han nosa sig runt.


Numera hänger han nästan alltid med oss ute i vardagsrummet och spanar från sin favoritplats på fönsterbrädan. Han har nu också förstått att vardagsrummet är bästa platsen för lek, mycket plats att springa runt och en matta som man får bra fäste i och kan göra snabba svängar. Vi människor är fortfarande lite läskiga ibland men han börjar förstå att vi kan ändå vara bra att ha. Ibland blir han lite rädd för en, bara för att sekunden senare komma på "Juste, dom här var ju snälla!" och sen buffar han på en med huvudet och vill gosa. 


Vi har också märkt att han är en ständig mat-optimist. Minsta prassel eller rörelse mot köket är ett tecken på matdags, då blir han en liten fjäskare och stryker sig mot benen. Han tycker även att det är otroligt konstigt att han inte får mat när vi människor käkar, han är dock väldigt respektfull och accepterar sitt öde men om blickar kunde döda... Det har varit så kul att lära känna Nemo och se honom slappna av och bli mer bekväm i sitt nya hem. Det har varit tre roliga veckor och vi ser fram emot många, många fler. 


Tack alla på katthemmet och jourfamiljer som gör det möjligt!


Varma hälsningar från Nemo & Co

    Skriv en kommentarSkisse maj 21 Skisse maj 21-4 Skisse maj 21-3 Skisse maj 21-2

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen