Meny

23 feb 2022

Itzy - 3 år i sitt för-alltid-hem

19 Februari har jag haft lilla Itzy i 3 år, 3 år! Tiden går otroligt fort! Och hon utvecklas mer och mer! Vi har våra rutiner om när vi ska gosa, men det ska inte vara långa stunder! Hon kan sitta och stirra ut mej och jama i säkert 20 minuter, men vill bara gosa i 2 minuter. 


Hon har äntligen börjat våga äta mer "goda" saker, eller testa i alla fall. Hon har vågat börja äta från min hand, lite skeptisk fortfarande men hon vågar. Min näsa verkar däremot alltid smarrig då hon ska kärleks nafsa på den varje gång vi gosar. (Och det är inga lösa tag haha) Hon leker för fullt, sover som en stock, och gosar som bara den! Hon sover ofta på min natt tröja också vilket jag tycker är väldigt gulligt! 


Hon har verkligen inte den rädda blicken längre, hon har gått från skyggis till tryggis, även fast vi inte är 100% där än. Jag kan klappa henne på magen så länge hon inte ser min hand, jag kan pussa henne på hela kroppen, även tassarna och hon gör ingenting. Vi hade ett veterinärbesök i December och veterinären kände inte ens igen Itzy, trots att den veterinären har träffat Itzy flera gånger. Hon stod bara i chock och kollade på mej och Itzy efter vi hade tagit lite prover för då hade hon gått igenom Itzys journal och troligtvis insett att det var DEN Itzy, och då låg Itzy intryckt i min famn och gömde sig. Det är bara så kul att se hur andra också ser hennes utveckling och framsteg. Jag som har levt med Itzy dagligen i 3 år nu kanske inte alls ser all skillnad som den här veterinären gjorde som var en av dom första som träffade Itzy. Hon berömde oss båda och sa att det är en fantastisk resa vi har gjort tillsammans.


Lilla tumba mamman som många känner så väl, lever idag i ett tryggt och varmt hem fullt med mat och kärlek. Hon gick från en skyggis till en tryggis, ett bra exempel på att aldrig ge upp och ha tålamod <3

Eva-Lena, skyggisfadder 09:37, 24 februari 2022

LYCKA!!!
Vad härligt det är att läsa om Itzy och matte, jag träffade Itzy på Katthemmet och kan bara konstatera att det var inte den här kissen det inte. Vilka framsteg, hoppas du vågar gosa lite längre med matte om ett tag, det är i alla fall mysigt och bit lite mer försiktigt i hennes näsa så finns den kvar längre.
Kram till matte och kisse
:-)

Suzanne, volontär 21:20, 24 februari 2022

Den mest misstänksamma kisse jag någonsin träffat. Hon lyckades överlista infångarna i ungefär 2 år - hur kan en katt se skillnad på 5-6 olika bilar som användes? -och som nästan höll på att glida gruppen ur händerna men som i sista stund (efter 12 timmars kontinuerlig bevakning med hjälp av kamera där de som hade fällvakten satt ca 600 m från fällan) gick in.

Itzys matte, du har gjort ett enastående arbete med henne. Jag hade aldrig trott att hon skulle bli tam så snabbt!

    Skriv en kommentar



Itzy feb 22-4 Itzy feb 22-3 Itzy feb 22-2 Itzy feb 22

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen