Meny

8 sep 2022

Ellida & Soty

Hej!


Måste bara dela med mig av våra lurvbollars historia sen de kom till oss. Tänkte att det kanske är lite roligt för er att veta. 


Ni var lite oroliga över Doris (Fd Ellida) som var så skygg, att hon inte skulle få lika mycket uppmärksamhet som Lakrits (fd Soty). Så vill dela med mig av hur de har det nu, hos oss 🥰


Doris och Lakrits (eller Ellida och Soty som de hette då) kom till oss i början av mars i år. Lakrits har redan dag ett tagit för sig och krävt mycket uppmärksamhet och gos. Han är väldigt nyfiken och ska utforska precis allting, hela tiden. Doris däremot var väldigt skygg och rädd i början, låg under sängen så fort vi var hemma, kom bara fram på nätterna. Efter någon månad var hon mer bekväm, man såg verkligen hur hon utvecklades varje dag. Det gör man fortfarande och det är så roligt att se.


Idag är hon som en helt annan katt. Speciellt efter två veckor på landet (dock inomhus). Hon är så sällskapssjuk och ska vara med och runt oss hela tiden, både i soffan och sängen. Hon tar för sig och säger till när hon tycker att man ska gå och lägga sig på kvällen. Lakrits är som den där jobbiga lillebrorsan som hela tiden ska leka och jaga Doris. Ibland blir hon irriterad och brottar ner honom, visar vem som bestämmer. Men ibland är hon också på bushumör, då jagar de varandra runt i lägenheten. Tills Doris tröttnar och hoppar upp i sitt klösträd och klöser intensivt, som att hon inte vet vart hon ska ta vägen. Lakrits älskar att gosa och bli kliad på kinderna. På kvällarna när man ska sova är det bästa han vet att gosa med ens händer när han sitter nästan i ansiktet på en. Tillslut måste man gömma händerna under täcket för han blir helt till sig. Han älskar också pussar på huvudet, det kan han somna av


Varje dag när min sambo kommer hem från jobbet rusar Lakrits till dörren, som att han längtat efter honom. Han kan inte riktigt jama som andra katter, men pratar mer än gärna, och ofta. 

Doris spinner bara man tittar på henne, det har hon gjort sedan dag ett. 


Lakrits charmar alla han träffar med sina tjocka kinder, och Doris med sina två små vita fläckar på bröstet och magen och fluffiga päls. 


Dom har verkligen blivit som våra små bebisar, de får så mycket gos och kärlek hela tiden. Man kan liksom inte låta bli, de är ju så otroligt söta, speciellt när de sover tillsammans. De kände inte varandra innan de kom till oss, men de tydde sig till varandra direkt. De är varandras trygghet idag, vilket verkligen märks. 


Att ta hand om dessa sötnosar är det absolut bästa beslutet vi tagit, vi ångrar det inte en sekund. 

Suzanne, volontär 13:41, 13 september 2022

Det låter som en perfekt matchning mellan alla inblandade parter :-)

    Skriv en kommentar



Ellida-Soty sep 22 Ellida-Soty sep 22-4 Ellida-Soty sep 22-5 Ellida-Soty sep 22-3

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen