Meny

8 sep 2022

Smila 2 & Gizmo 3

Hej på er,

våra fina katter Gizmo och Smilla har kommit väl till rätta i vårat hem. I början var de lite försiktiga och Smilla var den som först tog kontakt, men någon dag senare kom även Gizmo och hälsade på. Vi leker en eller två gånger om dan med laserpekaren och Gizmo (som är den busigare av katterna) är ofta snabbast på hugget. Smilla kan dock springa fort även hon och det är en populär lek. När larmet går på morgonen kommer de ofta och hoppar upp i sängen och vill kela (ska kanske ställa larmet någon minut tidigare 🙂 ).


Vi var hos veterinären förra fredagen och lät honom ta första kloklippningen samt vägde katterna. Infångandet tyckte de inte var så roligt. Smilla vande sig snabbt att vara i buren medans Gizmo var lite olycklig och jamade hela vägen. Kanske trodde han att de var på väg tillbaka till katthemet. Stackarn. Hos veterinären konstaterade vi dock att katterna var överviktiga, Smilla vägde 6.7 kg och Gizmo 4.5 kg så nu är de satta på diet. Ett par "Surefeed"matare ska inköpas. Tyvärr slut i butiken pga. komponentbrist. Nu försöker vi gömma maten och lägger den på ställen så att de får kämpa lite för att få den t.ex. högst uppe på en klösställning. Gizmo är smidig och kan nå maten där medan Smilla tittade lite och tog sats, men gav upp. Hon äter dock maten i en foderautomat/CatActivity så hon får den inte gratis utan måste in med tassen och kämpa. De får en halv dagsranson med torrfoder och delar på en liten burk kattmat.


Katterna som är syskon är oftast snälla mot varandra, men vissa nätter kan man höra dem jaga varandra. När jag kelar med en av dem kommer ofta den andra fram och vill vara med. De kommer snart att våga hoppa upp i soffan så även matte får vara med.


Våra älskade katter är lite rädda för ljud och slammer fortfarande och om någon ringer på ringklockan kan de fortfarande bli skrämda. Även där börjar de så smått bli tryggare och mer nyfikna i stället för rädda. En bit kvar dock.


Ha det gott

MVH

Fredrik

Suzanne, volontär 13:38, 13 september 2022

Tack för den fina uppdateringen. Smilla har ju varit överviktig redan på Katthemmet, men på sikt ska säkert även hon bli en normalviktig liten fröken.

Roligt att de blivit så pass trygga hos er <3

Gerd, volontär 23:41, 27 september 2022

Underbart att höra från er och att ni tar hand om de underbara kissarna så väl på alla sätt. Så småningom går de säkert ner i vikt. Hälsa dem så gott och ha så fint tillsammans.
Hälsningar Gerd

Pinar, volontär 15:18, 28 september 2022

De var så gulliga <3

Vad skönt att läsa uppdateringen. Hälsa från oss!

    Skriv en kommentar



Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen