Meny

3 jan 2023

Errai

Här kommer en hälsning från Milo (fd. Errai)


"Jag satt på katthemmet och njöt av ett stilla liv när två galna kvinnor helt plötsligt fick för sig att jag skulle bo med dem. Vi hade träffats innan och lekt lite men de skulle minsann veta att man INTE fick röra mig. Jag försvarade mig med att fräsa och slogs och OJ vad jag kunde slåss. Yngsta matte fick gå till jobbet med rivsår och blåmärken på händerna som om hon stoppat handen i en mixer. Dem sa att jag var en snäll katt, men när händer kom för nära och då alla på två ben är så stora så blir man lätt rädd men så fort jag anlände i deras hem så började man direkt med bearbetning av det. 


Jag fick mitt egna utrymme i vardagsrummet och upptäckte att jag hade två nya rumskompisar. Dimma, en söt dam på 19 år och Kimmi, min nya storebror på 8 år. Vi skildes ifrån med en grind och oj vad jag och Kimmi fräste åt varandra men Dimma, hon var cool! När matte kände sig bekväm så släppte hon in Dimma till mig och hon gick rakt upp till mig och jag fräste som en bilmotor men hon brydde sig inte och helt plötsligt... så satt hon och skickade mig i ansiktet och jag var helt tyst. Efter det sov vi tillsammans och åt tillsammans. 


Efter någon dag när jag slutat fräsa så fick Kimmi också komma in. Det var lite spänt först men blev bättre med tiden. Kimmi upptäckte att min mat var godare än hans men jag upptäckte att maten som dem där på två ben äter var ännu godare och när man satt bredvid och såg söt ut, vilket jag gör väldigt bra, så fick man smaka. Vi började lära känna varandra och även om jag fortfarande "gav dem tassen" då och då, så var det inga klor och inga fräsningar och jag upptäckte att Kimmi och Dimma pratade mycket med mattarna så jag började också prata. 


En dag var jag, Kimmi, Dimma och lillmatte ensamma hemma och dem gick och la sig utan mig! Så jag började skrika och då ropade dem på mig så jag gick hela vägen upp för trappan och hoppade upp i sängen och där låg vi alla 4 en stund och såg på TV. Efter det så kändes det faktiskt lite bättre och bättre och en dag när vi hade en fest för stormatte så kom en som jag kände från katthemmet och då... då fick hon klappa på mig. Ryktet spred sig snabbt och snart fick alla klappa på mig. Inga fler fräs, inga tassar... bara klappningar och jag har tillockmed börjat kurra. Idag mår jag jättebra och jag älskar att mysa i stora filtar, att kela i flera minuter och leka."


Eva-Lena, Milos(Errais) skyggisfadder/faster 10:22, 4 januari 2023

Goa fina Milo (Errai) vad bra du beskriver din resa på väg från skyggis till tryggis och du har kommit väldigt långt redan trots att det bara gått ca 3 månader. Jag var din skyggisfadder på katthemmet men idag kanske du skulle kalla mig ”faster” efter som jag är det till flera i din nya familj. Jag är alltså den där du kände från katthemmet som klappade på dig på mattes fest och som sen skvallrade för de andra om vad jag gjort, det var flera som sedan kom upp till dig för att klappa och du gick med på det även om bara en stund per 2bening. Du kunde inte dölja att du tyckte det var mysigt 😊
Kände på mig redan på KH, när vi jobbade med varandra, att längst där inne i den gråa pälsen fanns det en mysgubbe, så även om du visade mig ”tassen” också så rev du mig aldrig och jag kunde försiktigt klappa dig på kinden med fingret efter att du hade nosat på det.
Jag är så glad att det går framåt hela tiden och jag har fått nästan dagliga rapporter och bilder och det värmer i hela mig att du passar så bra in i din nya familj.
Fortsätt gosa och mys med familjen, både 2beningar och 4beningar, och så även med besökare för vi är inte farligare än 2beningarna i din familj.
Mys och kurra på nu Milo, du ska se att det bara blir mysigare och mysigare för varje dag.

    Skriv en kommentar



Errai jan 23-2 Errai jan 23 Errai jan 23-3

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen