Meny

12 feb 2023

Zibby

Nu har Zibby och jag varit familj i lite mer än ett år. Zibby är en fantastiskt fin katt och en riktig överlevare. Hon var rädd, deprimerad och mycket stressad, samt i fysiskt dåligt skick när hon flyttade hem till mig. Efter utredningar visade det sig att hon hade mycket stora näringsbrister på grund av att stress och bandmask skapat inflammation i mage och tarm. Detta skapade i sin tur problem med hennes förmåga att ta upp näring från maten. Zibby fick även lätt stressbaserade urinvägsinfektioner.

Idag har vi läkt hennes mage och tarm, samt fyllt på med näring och kärlek. Vi har kommit varandra mycket nära och det är fantastiskt att se hur Zibby har blommat upp och visar sin personlighet! Zibby är mycket intelligent, empatisk, sensitiv, rolig, gosig, kärleksfull, kommunikativ, nyfiken, lekfull och busig. Vi har till exempel en morgonrutin där hon kommer och väcker mig genom att lägga sig med huvudet på min arm och be om gos. När vädret tillåter övar vi ibland på att gå promenad i koppel. Zibby tycker mycket om att vara ute och vill nosa och utforska, men hon är fortfarande mycket rädd för alla människor utom mig. Därför tar vi det lite försiktigt och är ute en stund i taget.
Zibby är även mycket modig och omtänksam. När hon endast bott hos mig två månader blev jag svårt sjuk i covid. Hon kände av att jag inte mådde bra och trots att hon fortfarande var osäker och nervös i sitt nya hem hoppade hon för första gången upp i min säng och lade sig bredvid mitt huvud. Där stannade hon sedan större delen av tiden medan jag tillfrisknade. Hon var ett mycket fint stöd till mig och jag är väldigt tacksam för det. Efter jag blev frisk har hon fortsatt att sova delar av tiden i huvudänden på sängen, det har blivit hennes plats.

Nu ser jag och Zibby fram emot ett långt liv tillsammans :)

Vänliga hälsningarFrån Tove och Zibby

    Skriv en kommentarZibby feb 23 Zibby feb 23-2 Zibby feb 23-3

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen