Meny

4 mar 2023

José & Chiquita

Hej. Det är nu lite över en månad sedan vi, José & Chiquita, flyttade till vårt nya hem. Det var lite fräsningar när vi flyttade för ingen ska låsa in El Gato José, men det gick bra till slut. När vi väl var framme insåg vi att vi behövde ta det försiktigt. Vi gömde oss omedelbart under bänken i matte och husses stora badrum så att vi inte skulle råka skrämma människorna. Där stannade vi sedan ett par dagar för att de skulle vänja sig vid att ha två tuffa katter hos sig.


På grund av att våra nya människor är så skygga var vi extra försiktiga de första veckorna. Vi gick alltid och gömde oss när de skulle till badrummet och satt blickstilla när de fyllde på mat för att de inte skulle fly av rädsla.

Den senaste veckan har vi dock gjort stora framsteg. Vi kan gå fram till matte och husse utan att de blir rädda och vi har faktiskt nosat på dem utan att de ryggar tillbaka. Vi har till och med låtit dem ge oss godis, men vi har varit väldigt försiktiga så att vi inte skrämmer de stackars människorna.

Matte säger att snart kommer hon att öppna upp nätdörren till badrummet så att vi kan utforska hela huset och umgås mer med deras tre andra katter. Det låter bra och vi är stolta över matte och husse som vågar öppna för så tuffa katter som oss. De är riktigt modiga trots att de inte har några klor.

Matte säger också att hon har låtit en "AI" måla porträtt av oss. Det är fina porträtt, men pälsen stämmer inte. Det är dock okay. Människor förstår sig inte på sådant och de gör ändå sitt bästa.

Suzanne, volontär 13:59, 8 mars 2023

Vilken underbar berättelse! Vi får väl hoppas att ni ger människorna riktigt mycket tid och kärlek, så de till slut blir alldeles tama. :-D

Karolina 18:10, 16 mars 2023

Är inne här till och från just för att jag är nyfiken på hur Grödinge katterna får det och har hoppats få läsa om någon av dom. Var min mamma som var delaktig i infångandet och är så glad att dom fått komma in i värmen äntligen. Alla är vackra men José var speciell för mig, hans blick sa mer än tusen ord. Så kul att läsa om han och Chiquitas utveckling. Tack för att du delade med dig 😊

    Skriv en kommentarJose-Chiquita mar 23-2 Jose-Chiquita mar 23 Jose-Chiquita mar 23-3 Jose-Chiquita mar 23-4

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen