Meny

5 sep 2023

Cabrini - 10 år i sitt för-alltid-hem

Mr Cabrini är nu 12 år och har glatt oss i 10 år. Just nu saknar han sin hund, Minja som är en 14,5 år gammal labrador, och husse som jag inte tänker tala om hur gammal han är. De är på landet.


Han är numer mycket pratsam men ibland tror jag han säger fula ord när matte inte är tillräckligt snabb med maten. Hm. Han sover med matte i sängen, oftast mot bröstet (jag ligger på sidan när jag sover). Han vill verkligen ha närkontakt. Men när husse och matte sitter i varsin fåtölj och tittar på TV blir det jobbigt. Han går fram och tillbaka, oftast över bordet, mellan oss för att få klappar.

 

Matte och Cabrini ”gör näsa” vilket betyder att vi ska gnugga näsor och utbyta doft. Ibland får matte lite kärleksbett fast det är ju inga bett egentligen, bara närkontakt. Och den lilla svansen rycker hela tiden. Han tvättar både sin hund och sin matte. Vi kan bara tolka det som att han trivs.

 

Trots sin ålder får han ”spruttanfall” och springer omkull saker och mattorna åker. Om man är lite snabb får man lyfta honom. Han är väl inte helförtjust men han gör inget. En dag satte jag in honom i buren, fast jag stängde inte. Han såg lite förvånad ut men fick massor av beröm och gottar. Vi behöver gå till ”tandläkaren” i höst för att se över hans tänder och vi behöver träna lite på att få in honom i buren. Det går förstås, han har ju varit hos veterinären tidigare men det vore skönt om det inte blev så dramatiskt.

 

Det här är verkligen en snäll katt. Moses (också från Katthemmet) var supersnäll och kanske lite mer social men så hade vi honom sedan han var ung, och han skulle fylla 21 år när han fick somna in. Men Cabrini är verkligen snäll, han har aldrig lyft en tass mot någon.

 

Vi har haft kattvakt i somras (min kusin som själv har en ”skyggis-katt”). Cabrini har sovit på hans arm och det har inte varit några problem.

 

Så vi på Söder hälsar till alla katter och människor, och ger som vanligt en eloge till alla er som på något sätt hjälper de här katterna att få en trygg tillvaro och helt ett för-alltid-hem. Kram till er!

 

Annika, stolt sponsor av rum 502

PS. Mats, husse, hälsar

    Skriv en kommentar



Cabrini aug 23-2 Cabrini aug 23 Cabrini aug 23-3

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen