Meny

Volontär_hemsidan_minsta
Volontär2_hemsidan_liten
Volontärfika

Att jobba här som kattskötare

De flesta av oss som arbetar på Katthemmet gör det ideellt, d.v.s. utan betalning och på vår fritid. Arbetspassen är vardagförmiddagar kl. 9.00 - 13.00 och helgförmiddagar kl. 09.30 - 12.50, samt alla kvällar kl.18.00 - 20.30, året runt.

Vid varje arbetspass finns en passansvarig som låser upp, larmar av och släpper in övriga volontärer, informerar om det är något speciellt just den dagen, fördelar arbetet, ansvarar för att medicinera de katter som ska ha någon medicin, skriver dagbok för att informera verksamhetschefen och nästkommande arbetspass om det hänt något särskilt under passet, noterar närvaron, etc.

Huvudarbetsuppgifterna är rengöring av katternas toalådor, städning av kattburarna och allmänna utrymmen, utfodring och övrig vård av katterna. En person tar varje pass hand om katterna som finns i den separata karantänavdelningen. Där är det extra noga med hygienen och speciella regler gäller. För att få arbeta i karantän krävs att man går en separat utbildning som anordnas vid behov.

Under arbetspassen dagtid på vardagar ägnar vi oss åt att noga städa burarna, våttorka golven, diska brickor och vårda katterna (ex. borstning av pälsen, kloklippning, etc). På helgerna är det lite lättare städning av katternas burar, och när arbetet är klart ingår i samtliga arbetspass att leka, gosa och umgås med katterna.
 
De katter som är rädda, skygga och ibland lite aggressiva skall göras till trygga, glada, friska individer som kan omplaceras till goda hem. Men även de som redan är fullt tama och sociala behöver självklart stimulans och kärlek.

Om du har fyllt 16 och tror att det skulle vara något för dig, anmäl ditt intresse via hemsidans anmälningsformulär. Du får då information och får deltaga vid ett introduktionspass då du lär dig de rutiner och regler som gäller vid arbetet hos oss. Vi ser helst att man sedan bestämmer sig för ett specifikt pass (eller flera) då man vill och kan jobba. Detta för att vi ska få en kontinuitet i bemanningen och arbetsteamen.

Kattvänner är alltid välkomna till oss. Vi ses!

Att adoptera katt från oss

Vill du bli volontär på Katthemmet?

Öppettider

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen