Meny

Govind (4)_red
Katthemmet_hemsidan_minsta
IMG_5481

Volontärarbete på Katthemmet

Att arbeta hos oss innebär att man arbetar ideellt, dvs. att man inte får någon lön.


Att jobba här som kattskötare

Huvudarbetsuppgifterna är rengöring av katternas toalådor, städning av kattburarna och allmänna utrymmen, utfodring och övrig vård av katterna. 

 

Vi vill värna om våra katters fysiska och psykiska välmående. Detta görs genom att i första hand se till att alla katter får mat, friskt vatten och även städa i katternas rum (tömma lådor och byta textilier). Under arbetspassen dagtid på vardagar ägnar vi oss åt att noga städa burarna, våttorka golven, diska brickor och vårda katterna (t.ex. borstning av pälsen, kloklippning, etc). På helgerna är det lite lättare städning av katternas burar. När dessa uppgifter är utförda, finns det tid över för lek, kel och umgänge med katterna.


De katter som är rädda, skygga och ibland lite aggressiva skall göras till trygga, glada, friska individer som kan omplaceras till goda hem. Men även de som redan är fullt tama och sociala behöver självklart stimulans och kärlek.


En person på varje pass tar hand om katterna som finns i den separata karantänavdelningen. Där är det extra noga med hygienen och speciella regler gäller. För att få arbeta i karantän krävs att man går en separat utbildning som anordnas vid behov.


Vid varje arbetspass finns en passansvarig som låser upp, larmar av och släpper in övriga volontärer, informerar om det är något speciellt just den dagen, fördelar arbetet, ansvarar för att medicinera de katter som ska ha någon medicin, skriver dagbok för att informera personalen och nästkommande arbetspass om det hänt något särskilt under passet, noterar närvaron, etc.


Arbetspassen är vardagförmiddagar kl. 9.00 - 13.00, på lördagar, söndagar och helgdagar kl. 09.30 – 12.45, samt alla kvällar kl.18.00 - 20.30, året runt. Vi ser helst att du kan ta ett fast pass varje eller varannan vecka. Detta för att vi ska få en kontinuitet i bemanningen och arbetsteamen.


Vill du hjälpa oss med annat än som kattskötare är du välkommen att maila till volontaranmalan@katthemmet.nu och berätta vem du är och vad du kan tänka dig att hjälpa oss med, så återkommer vi till dig.


Katthemmet finns på Skurusundsvägen 159 i Nacka, se länk Hitta hit. Med kollektivtrafik från Slussen tar det 30-40 minuter att åka till katthemmet. 


Du måste vara över 16 år.


Om du tror att det skulle vara något för dig, är du varmt välkommen att fylla i formuläret nedan

 

Namn
E-post
Adress
Postnummer
Ort
Födelseår
 

Att adoptera katt från oss

Äntligen sommar!

Öppettider

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen