Meny

19 nov 2019

Miss Maya

Hej,
För nästan ett år sedan fick jag syn på Miss Maya på en hylla högt uppe på katthemmet. På fråga om jag fick gå in till denna vackra damen svarade personalen att hon hade ett problem beteende. Och visst möttes jag av en skeptisk och lite fientlig katt, hon fräste och klöstes. Jag förstod snabbt hon var rädd. För samtidigt som hon avvisade mig ville hon mjölktrampa i mitt knä. Efter ett par besök på katthemmet, som resulterade i några rivsår, och oroliga bekanta som undrade om jag inte skulle skaffa mig en snäll katt, fick jag äntligen hem henne. Och visst fick jag hem världens snällaste katt! 


Miss Maya fann sig snabbt tillrätta här hemma och skulle följa med mig på toa, duscha och sitta på tangentbordet när jag jobbade. Hon släppte mig inte ur ögonvrån. Filten som jag hade lämnat till henne på katthemmet har blivit hennes snuttefilt. Väldigt snart började vi gå promenader ihop, vilket är det bästa hon vet. Förutom att sova i mattes säng såklart. Eller ja, idag är jag inte säker på att det är min säng längre. Miss Maya anser nog att hon låter mig sova där på nåder. 


Hon är en trygg och harmonisk katt idag och varken rivs, klöser eller fräser längre. Det slutade hon med bara några dagar efter sin ankomst hemma. Hon är nyfiken på besökare och när jag kommer hem från jobbet hälsar hon mig alltid välkommen vid dörren med ett mjau. Miss Maya svarar även på tilltal, vilket är häftigt. Även grannarna som träffat henne i trapphuset har hon charmant. 


Jag hade förmånen att få hem en bengaltjej som blommat ut i sin personlighet. Hon är nyfiken, framåt och pratglad. Jag har haft katt tidigare, men aldrig upplevt en sådan tillit från en katt tidigare. Den tilliten och kärleken som Miss Maya visar mig varje dag värmer mitt hjärta. Hon älskar matte och matte henne. Det var helt enkelt kärlek vid första ögonkastet :) 


Ett medskick till alla som funderar på att adoptera katt från katthemmet, var inte rädda om det visar sig problematiska beteenden på katthemmet. Dessa kan vara situationsbundna och gör inte kattens personlighet rättvisa. 


Miss Maya och jag vill även framföra ett varmt tack till katthemmet som möjliggjorde adoptionen!

Björn 20:42, 19 november 2019

Precis. Min katt var också fräsig och stickig när hon kom till oss. Och även om hon fortfarande är lite skygg är hon också en katt som tydligt visar både glädje och tillgivenhet. Det är mäktigt.

Tuija i Närpes 23:30, 19 november 2019

Vilken underbar berättelse. Man blir alldeles varm inombords.

Anki 09:02, 20 november 2019

Underbart att läsa. Vilken lycka för er båda.

    Skriv en kommentarMiss Maya nov 19-4 Miss Maya nov 19-2 Miss Maya nov 19-3 Miss Maya nov 19

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen