Meny

10 nov 2017

Hemming

Hej
Vi vill bara meddela er att lilla Hemming nu har fått somna in för alltid ☹. Det fick han göra den 20 augusti. Han fick somna in hemma ute på tomten, vi ville inte stressa honom det sista vi gjorde. Jag har försökt skriva detta mailet flera gånger, men det slutar bara med att jag sitter och gråter…

Han älskade att vara ute på somrarna och låg ofta och solade sig. När det blev för varm smög han in bland buskarna. Tyvärr var livet inte rättvist mot Hemming, ändå var han så himla tacksam för allt på något vis. Han hörde dåligt, vilket vi tror att han kanske gjorde ända från början, men hörseln blev sämre och sämre. Hans tänder blev dåliga och han fick dra ut nästan alla ganska tidigt. Han fick problem med njurarna och hade högt blodtryck som han fick medicin emot. Tyvärr blev han även blind (troligen pga av det höga blodtrycket), men även det fixade han och verkade ändå tycka att livet var ok. Han blev bara gosigare och gosigare. Han hade sina rutiner och vi försökte se till att han skulle ha det så bra som möjligt. Trots att han var blind kunde han gå ner för trappan ner i källaren och gå på sin låda, han hoppade upp i soffan och gosade och kom även upp i sängen till oss på kvällarna. Så  klart kunde vi inte möblera om och vi såg alltid till att hans ”väg” här hemma var öppen så han inte skulle bli förvirrad. Vi stängslade in tomten (ett stort område) så han skulle kunna vara ute utan att vi hela tiden behövde passa på honom. Men där lyckades han hitta ställen att ta sig ut på ☺, så det blev ändå att vi inte vågade släppa ut han utan uppsikt. Men ni skulle se hur nöjd han var varje gång han slank utanför staketet, då kunde vi till och med se han småspringa lite, vilket han inte gjorde så ofta på slutet av förståeliga skäl.

Det finns hur mycket som helst att skriva om Hemming, men det är svårt att få med allt utan att göra det alltför långt. Men vi har aldrig haft en så fin och snäll katt. Från att inte gå att klappa överhuvudtaget till att han hoppade upp till oss i soffan och sängen och duttade sitt lilla huvud mot oss. En mycket speciell liten kille.

Jag skickar med några bilder.

Hälsningar
Ulrica

Ingmarie, volontär 22:47, 18 november 2017

Sov gott älskade Hemming. Vilken fin och kärleksfull beskrivning av en alldeles speciell kisse. Vilket bra liv han fick trots sina åkommor tack vare sin fantastiska familj. Tårarna rinner av sorg och tacksamhet.

    Skriv en kommentar



Hemming-minneslund Hemming-minneslund2

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen