Meny

6 jun 2019

Vilda Matilda

Min älskade Vilda har fått somna för gott. Hon rasade snabbt i vikt och efter samråd med veterinär tog jag det smärtsamma beslutet för hennes skull. Efter första bedövningssprutan reste hon på sig och ville ligga ner med huvudet i min hand. TACK Vilda!


Var slumpen eller ödet som gjorde att Vilda landade hos mig. Gjorde mitt första besök på ett katthem när jag träffade henne på nån gul avdelning. Var där för att boka Solise som jag sett på hemsidan. En volontär pekade på en katt som låg högt på en hylla. Där är Solise. Hon är en skyggis vilket inte påverkade mig. Haft skygg katt förut. Fick lite kontakt, fick prata och röra lite. Skrev kontrakt och åkte hem. Väl hemma kände jag att något inte stämde. Hade inte katten jag träffade något vitt på sig. Kollade igen på bilder av Solise och det stämde inte. Vid andra besöket frågade jag efter Solise igen och blev visad till en annan katt. Frågade vad katten som låg på hyllan hette, Vilda Matilda. Under mina återbesök gav jag även Vilda tid. Kunde inte lämna henne. Kände att vi fått kontakt. Hon fick komma hem till mig strax efter Solise. Fått lära att hon fångades in dräktig och fött ungar som fått hem via katthemmet.


Hennes första tid här gömde hon sig och när jag väl fick komma nära tyckte jag att munnen luktade illa. Blev veterinärbesök och en resa som slutade i totalrenoveringen av hela munnen. FORL med mera. Endast huggtänderna blev kvar. Har aldrig hört henne spinna så högt som när jag utanför hennes uppvaksrum på sjukhuset pratade med tandläkaren. Ekade ut i korridoren. Efter operationen försvann mycket av hennes skygghet. Hon litade på mig och blev av med det onda.


Sedan den dagen har vi haft samma morgonrutin fram till i Lördags. De sista dagarna fick jag ta rutinen till golvet. När jag vaknat har hon suttit på fönsterbrädan i sovrummet och väntat på mig. Då vill hon att vi huvudbuffar. Tryckt sin nos o mun mot mitt ansikte. Tror det var hennes sätt att tacka för att jag tog bort det som gjorde ont i munnen. Under alla år har den här typen av huvudbuff varit hennes favoritkel oavsett tid och plats.


Under de år jag fått vara betjänt har hon varit en fantastisk katt. Hon älskade sol och balkongen. När vädret tillät hittade man henne där. Även under vintern tog hon korta turer ut och hoppade i snön. Tryggheten för mina andra katter. Alla har sökt sig till henne. Har även passerat ett antal jourkatter som hon tagit hand om och försökt fostra. Två jourkatter har fått stanna. En av dem, Elvan, har hon haft en speciell relation till. Varit lite som ett par. Han tvättade henne in i det sista. Den andra och min skyggaste, Aqua (Harmony), har sett henne som sin Mamma.


Just nu är ingen som vanligt här med katterna eller mig. Vi försöker nog alla landa och hantera bortgången. Tog hem Vilda över natten innan begravning så att de fick en chans att förstå att hon inte kommer tillbaka.


Vill tacka den volontär som pekade på "fel" katt vid mitt första besök. Utan dig vet jag inte om jag skulle fått uppleva Vilda och den kärlek och glädje som hon gett mig och mina andra katter.


Är så tacksam att jag fick ge henne en andra chans!


Hon är saknad,
Betjänten Björn, Solise, Elvan, Rosetta och Aqua.Suzanne, volontär 18:32, 7 juni 2019

Fina Vilda! Jag var skyggisfadder åt Solise, och när hon åkt hem föll det sig naturligt att ägna mig åt Vilda. Hon fick ca 10 år som älskad familjemedlem. En familj som växt med fler individer som inte fått den start i livet jag önskar att alla katter skulle få.

Sov i ro, älskade Vilda.?

Björn 22:56, 7 juni 2019

Tack Suzanne!

annikki 00:00, 15 juni 2019

Vilken fin berättelse Björn! Vilda hade den bästa hussen.
Vila i frid tösen

Marie 17:37, 15 juni 2019

Så fint skrivet. Man känner all din kärlek <3 Vilket underbart liv hon hade med dig och de andra katterna.

Björn 11:39, 16 juni 2019

Tack Annikki och Marie! Elvan och Rosetta har börjat hämta sig. Lekte igår. för första gången. Framför allt Elvan tyr sig mer till mig då hans kärlek inte finns här. Vilda finns kvar om vi tar in.

    Skriv en kommentarVIlda Matilda minneslund Vilda Matilda minneslund 4 Vilda Matilda minneslund 5 Vilda Matilda minneslund 2

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen