Meny

20 maj 2021

Arsenio

Det är med tunga hjärtan som vi måste meddela att vår kära Laban (f.d. Arsenio) i lugn och ro fick somna in tidigt på morgon den 10/5.  Han blev ca. 16 år och lämnar en enormt stor saknad efter sig.  Vår historia med Laban började  en kylig höstkväll 2013 då vi besökte katthemmets lokal som då låg vid Telefonplan. Vi hade egentligen kommit för att titta närmare på en annan katt men när vi passerade buren med texten “Arsenio” så uppstod kärlek vid första ögonkastet. Det visade sig vara en pratglad katt på ca. 8 år som varit fram och tillbaka på katthemmet 3 gånger och som i förstavändan hade blivit upphittat av polisen längs en landsväg. Vi bestämde oss för att adoptera honom och i samband med detta blev han vår Laban.   Labans dryga 8 år med oss gav oss oförglömliga minnen. Listan kan göras oändlig men för att nämna några: 


  • Hur han på hundmanér varje morgon följde med husse ut  för att hämta tidningen samt hur han omedelbart sprang fram och hälsade oss välkomna hem från jobbet.   
  • Hans förmåga att med enkelhet kunna följa instruktioner som “sitt”, “ligg” och “High five” för att få sitt efterlängtade kattgodis.  
  • Gången då han genom en listig avledningsmanöver fintade till sig några ostbågar från matte. 
  • Då han ibland hänfört kunde titta på TV med resten av familjen (naturprogram var självklart favoriten men även komedier som Solsidan kunde duga). 


Laban kom även att bli något av kvarterets “snackis”, tillika favorit, för sitt sätt att gå fot med oss på dagliga promenader (med eller utan koppel) samt låta sig klappas av områdets alla barn. Det vi kanske allra mest älskade med Laban var att han bokstavlig talat aldrig rörde en fluga förnär (vilken pressad situation han än befann sig i). Han var verkligen världens snällaste. Vi vill rikta ett stort tack till Katthemmet för  det fantastiska jobb ni gör och att vi fick möjlighet att tillbringa de här 8 underbara åren med Laban!  


Laban Arsenio – RIP – vi glömmer dig aldrig! 

Berit Ungh 20:15, 23 maj 2021

Jag som skriver det här brukade se efter Laban tillsammans med min man, när husse och matte var ute och reste. Jag har också en svår hörselskada, vilket Laban snabbt förstod och anpassade sig till, klok som han var. Det kändes så bra att han förstod vilka svårigheter det innebar. Älskade Laban, vi kommer att ses igen!

Ingegerd Volontär 11:11, 26 maj 2021

Sån fin berättelse och att han fick det så bra med er och ni så fina år med honom ❤

    Skriv en kommentarArsenio minneslund Arsenio minneslund 2 Arsenio minneslund 3 Arsenio minneslund 4

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen