Meny

5 sep 2021

Didrik

Det är med fruktansvärd sorg jag måste meddela att vår älskade Dante (f.d Didrik) har fått passera över regnbågsbron efter plötsligt insjuknande av akut njursvikt.


Han blev diagnostiserad med njursvikt och hypertrofisk kardiomyopati i april 2020.

Han började äta njurfoder och fick kortison för misstänkt astma, så han mådde bra trots sina besvär.

Han började bli sämre, så vi åkte in med honom för att bli inlagd på Bagarmossens djursjukhus. Veterinärerna gav honom mediciner och gjorde allt de kunde för att hitta anledningen till varför han plötsligt blev sämre.

Trots 4 dagar av kämpande så gick hans liv inte att rädda, och den 26 augusti fick han lugnt och stilla somna in i min famn.


Vi adopterade 12 veckor gamla Dante från Stockholms Katthem i september 2011, och han fick 10 fantastiska år med oss med massor av äventyr och kärlek. Han var en sådan otroligt tillgiven och närhetssökande liten pojke som alltid pratade, ville ligga nära och gosa, slicka en på näsan med sin sträva tunga, gå på rullband och ligga i solen på balkongen på somrarna. Han tyckte också om alla hundar och katter han lärde känna, och hjälpte en skyggis känna sig trygg med att leka tillsammans.


Vi kan inte med ord beskriva den sorg, smärta och saknad vi känner för honom. Han togs från oss alldeles för tidigt och tomrummet är enormt. 


Hans älskade storasyster Meiko kommer nu bli ensam, så vi får se hur det kommer gå med det.


Sov gott älskade lilla gubben, du kommer alltid vara saknad och älskad <3

Ingegerd Volontär 14:42, 7 september 2021

Så sorgligt men tack för att ni gav honom ett sånt fint kattliv ändå. Sov så gott lilla kissen.

Thomas 01:59, 16 april 2022

Hej! Så sorgligt att behöva läsa att du har behövt ta farväl av din fina katt. När jag läste om honom tyckte jag att jag kände igen namnet han hade när han bodde på katthemmet och mycket riktigt så kan jag konstatera att han var bror till min nuvarande katt Zimba (f d Devi). Zimba och jag vill bara hälsa och beklaga sorgen. Jag har många gånger funderat på hur det har gått för Zimbas mor och hennes syskon och nu vet jag åtminstone vad som hänt med Dante (f d Didrik). Tack för ditt fina inlägg.

    Skriv en kommentarDidrik_minneslund Didrik_minneslund 2 Didrik_minneslund 3 Didrik_minneslund 4

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen