Meny

15 okt 2022

Elvan

Min första kontakt med Elvan var som volontär på Katthemmet i Hägersten. Då bodde han i köket. Låg oftast ovanpå garderoberna där han hade koll. Omgiven av de andra tjejerna som också bodde i köket. Han hade bott där något år när jag blev lurad att ta hem honom som jourhem. Han fick så klart stanna här. Bondade med Vilda Matilda. De var som ett par. Gammelkatten Gosan o Solise var inte lika nöjda. Lite gruff där. Aqua och Rosetta anslöt. De tydde sig till honom. Alla akutkatter som passerat har tagits om hand av Elvan.

 

I början var jag försiktig med att hantera honom då han hade rykte om sig att vara fräsig. Tog mod o prövade att lyfta upp honom. Gick hur bra som helst. Efter det var han mysgubben här. Det endå gång han fräste och gjorde utfall var när man stängde dörren till transporten. Gillade inte att vara inburad. Förståligt...

 

Han fick en garderob att spana ifrån även här. Tog sig dit via ett klösträd. Favvoplats under alla år här. Oftast tillsammans med Vilda när hon levde. När hon fick somna in började han söka mer kontakt med mig.

 

Under de varma perioderna bosatte han sig på terassen. Njöt av den friska luften och värmen. Gärna i hög med någon annan katt. Sista åren mer för sig själv.

 

När Solise under Coronaperioden mer höll sig mer i vardagsrummet tog han sängen som sin. Somnade ofta med en Elvan bredvid huvudkudden. Så fort jag lade mig i sängen kom han springande o hoppade upp för kel.

 

Gjorde en seniorkoll på Elvan efter att Solise fått somna in då han var jämngammal. Allt såg bra ut men tänderna var risiga. Han fick en renovering av munnen och tigerrakning. Några månader senare rasade han i vikt. Ny koll. Alla värden såg fortfarande bra ut men röntgen visade på en knöl i magen. Trolig tumör. Ansåg att han var för gammal att utsättas för en osäker operation. Tog beslutet att göra hans sista tid så bra som möjligt. Hålla koll på tecken att han har ont eller inte kan bete sig normalt. Palliativ vård av Elvan började. Han ratade torrisar och fick blötmat flera gånger per dygn. Förutom skinka och räkor var RC Recovery mumsigast. Tydde sig ännu mer till mig. Tyvärr tog tumören all energi. Han blev mer o mer uttorkad.

 

I Torsdagskväll rasade han. Ingen mat dög och kunde inte gå på lådan. Sov nära hela natten. Spann vid kel. När vet öppnade i Fredags ringde jag och fick komma ner direkt. Han fick somna lugnt med sitt huvud i min hand.

 

Hoppas du nu får träffa din tjej Vilda igen.

 

Tack Elvan för alla år jag fått vara din betjänt!

 

Du är saknad.

 

Björn Svensson 

Suzanne, volontär 23:03, 16 oktober 2022

Så sorgligt! Stiliga, fina Elvan du fick ett fint liv hos husse och dina kattkompisar 💔

Maria 12:13, 18 oktober 2022

Fina Elvan <3. Min Frankia var en av tjejerna kring Elvan i köket i Hägersten.

    Skriv en kommentar



Elvan_minneslund 2 Elvan_minneslund 4 Elvan_minneslund 1 Elvan_minneslund 3

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen