Meny

Killian
Pepparkatt
Flaps och Bagheera (5)_red

Akuthem

Vi har ofta behov av att tillfälligt kunna placera katter hos privatpersoner som fungerar som akuthem åt oss.


Eftersom föreningens syfte är att omhänderta och hjälpa hemlösa katter, är vårt krav att akuthemmet ska kunna ta emot en sådan katt. Dessa katter är oftast skygga och i behov av social träning. Här kan du läsa om vad det innebär att vara akuthem för en skygg katt.


I kombination med att katten är skygg, kan det också handla om att katten är t ex en dräktig hona som kommer att föda, mamma med ungar eller sjuk som behöver tillfriskna eller medicineras.


Förutom att vi bistår akuthemmen med råd och hjälp från våra kunniga djurvårdare, ombesörjer vi eventuell veterinärvård. Vid behov tillhandahåller vi även utrustning (matskålar, toalåda m.m.) samt mat och sand till katten. Dock uppskattar vi om akuthemmet kan bekosta maten och sanden själv, och på så sätt bidra till verksamhetens ekonomi. Har du dessutom möjlighet att transportera katten med bil så är vi tacksamma.


Våra akuthem finns främst i Nacka med omnejd, dvs. Stockholms innerstad, Hammarby Sjöstad, de närmaste södra förorterna (t ex Hägersten, Liljeholmen, Årsta, Enskede, Johanneshov och Bagarmossen), Huddinge, Värmdö och Tyresö. Tyvärr har vi inte möjlighet att ha akuthem utanför detta geografiska område. Bor du annanstans och vill bli akuthem, kontakta ett katthem nära dig.


Akuthemsplaceringarna varierar i längd, men är normalt några månader långa.


Alla våra katter är innekatter och får inte gå ut på balkongen om den inte är inglasad eller innätad från golv till tak. Man får inte gå ut med katten i sele.


Vi har alltid behov av fler goda akuthem utifrån dessa förutsättningar. Om du är intresserad av att hjälpa till som akuthem fyll gärna i en intresseanmälan här. Någon från Katthemmet kommer att ta kontakt med dig för ett hembesök.

Dina kontaktuppgifter

Hur bor du i dag?

Jag kan även tänka mig ta emot:

Tack för att du vill hjälpa oss att rädda kattliv!

* Obligatoriska fält att fylla i

Att adoptera katt från oss

Äntligen sommar!

Öppettider

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen