Meny

Utsikt hemsidan
Gaveln hemsidan

Äntligen! Nya lokaler.

Stockholms Katthem har under många år letat nya lokaler. Den lokal vi haft i många år var en gammal skolpaviljong som är långt ifrån ändamålsenlig och inte längre uppfyller de krav som ställs på ett katthem. Karantänen är exempelvis olämplig, volontärer klagar och den uppfyller inte längre myndigheternas krav (den stängde 31/12 2014). 

Vi har under många år letat och tittat på lokaler över hela stan. Möjligheten att bygga nytt på befintlig plats har också undersökts under lång tid, men det skulle kräva en ändring av detaljplanen vilket är ett osäkert kort som dessutom skulle kosta en hel del och ta för lång tid. Alla lokaler vi tittat på har haft ett eller annat stort fel och att då lägga ut en massa pengar har inte känts rätt. Stans olika instanser har varit hjälpsamma men inte lyckats lösa problemet.

Lokalfrågan har varit ett stort orosmoment en lång tid. Ett tag var vi uppsagda för att det skulle byggas ett dagis på tomten men utomhusluften visade sig vara för dålig så det hotet avvärjdes och dagiset byggdes lite längre bort.

 

Så till slut, i början av 2012, hittade vi äntligen en lämplig lokal. Den ligger i Nacka på mark som inte är detaljplanerat område och inte kommer bli det. Alltså kan vi bygga om och till i princip som vi vill, i samråd med markägaren och Nacka kommun naturligtvis. Adressen är Skurusundsvägen 159, nordöstra udden på Sicklaön i Nacka och katterna kommer att få sjöutsikt!


Nya Katthemmet

Och detta blev möjligt tack vare ett akuthem som tipsade stiftelsen som äger marken om att vi sökte lokal, ett akuthem som kommer att få en stor stjärn i katthimlen!

Markägaren = vår nye hyresvärd är Stiftelsen Anna Johansson-Visborgs Minne och vi har tecknat ett mycket långt hyresavtal. Stiftelsen bedriver semesterhemsverksamhet och hyr ut ett åttiotal små stugor, med företräde för ensamstående lågavlönade kvinnor med eller utan barn. På området finns också ett demensboende, ett boende för ensamkommande flyktingbarn och en restaurang.

Byggnaden har nu under lång tid grundligt renoverats, byggts till och anpassats till vår verksamhet. Vi ser fram emot att kunna anordna Öppet Hus med loppisar och aktiviteter som Café Katt i trädgården och allt möjlig annat trevligt.

Det går direktbuss från Slussen (409 och 449), tar ca 30 min. Hållplatsen heter Kungshamn (sommarhalvåret kör buss 409 vissa turer ända in på området, då heter närmaste hållplats Visborgs Minne). Vi är oerhört glada för att vi hittade denna lokal, eller ja snarare att Stiftelsen hittade oss.

 

Nya katthemmet

Katthemmets blogg, har man kunnat kunna följa bygget från start.
Vi söker volontärer!

Kalendern för 2021 är här!

Öppettider

Swish: 1239001793 | Bg: 900-1793 | Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

90konto-logo
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen